AFVALLEN DOOR VERSNELLEN STOFWISSELING

_DSC2997Je kunt op vele manieren afvallen, echter een gezonde leefstijl is het allerbelangrijkste. Allerlei diëten, detoxen, vasten en dergelijke zijn vaak probeersels en van tijdelijke aard. Je kunt beter voor een voedingsstijl kiezen waar je naar gaat leven en die je altijd kunt toepassen.

Een langzame stofwisseling is erg ongunstig als je wilt afvallen. De stofwisseling zorgt er namelijk voor dat de calorieën en voedingsstoffen die je binnenkrijgt worden omgezet in bruikbare stoffen voor je lichaam (energie en warmte).

Hoe sneller je stofwisseling, des te meer calorieën je lichaam verbrandt. Het is dus belangrijk om een langzame stofwisseling te versnellen om optimaal af te vallen. Dit kan door de onderstaande tips

– Je moet voldoende eten om een trage stofwisseling te versnellen.  Je stofwisseling zal zich aanpassen aan de hoeveelheid voedsel die je binnenkrijgt. Eet je te weinig omdat je bijv. op dieet bent, dan krijg je dus vanzelf een langzame stofwisseling. Je lichaam doet zo lang mogelijk met de kleine hoeveelheid energie. Je mag dus genoeg eten als het maar gezond en gevarieerd is.

– Verspreid 6 eetmomenten over de dag voor een snellere stofwisseling. Als je gedurende de dag regelmatig iets eet, geef je je stofwisseling constant iets te doen en blijft de stofwisseling dus actief aan het werk. Zorg voor 3 kleinere maaltijden en 3 tussendoortjes.

– Sla nooit het ontbijt over. Je stofwisseling moet ’s ochtends nog op gang komen, zorg daarom voor een gezond en stevig ontbijt met daarin eiwitten en voedingsvezels.

– Maak de juiste keuzes om de stofwisseling te versnellen. Hoe lang de stofwisseling bezig is met het verbranden van voedsel is geheel afhankelijk van de soort voeding die je eet. Suikers uit snoep, koek, witbrood en witte pasta zijn niet goed voor een snelle stofwisseling. Eet vooral complexe koolhydraten, voedingsvezels en eiwitten, je stofwisseling moet nu een stuk harder aan de slag om alles te verteren, op te nemen en om te zetten in bruikbare voedingsstoffen. Dit zit o.a. volkoren producten, kipfilet, vis, noten, bonen en peulvruchten.

– Spieren houden je stofwisseling op gang, dus train de spieren. Hoe meer spieren je hebt, des te meer calorieën je spieren opeisen. Spieren verbruiken continu energie in tegenstelling tot vetten, ook als je je spieren niet actief gebruikt.

Conclusie: Als jij je stofwisseling wilt versnellen, moet je bewegen. Je mag niet te weinig eten, dient je eetmomenten over de dag te verspreiden en je kan beter niet je ontbijt overslaan. Neem voldoende eiwitten en voedingsvezels bij iedere maaltijd en het moet ook jou gaan lukken.