Emmett Techniek

De Emmett Techniek is een prachtige aanvulling op mijn massagebehandelingen.

Het is een unieke en zeer effectieve behandelmethode die door de Australiër Ross Emmett is ontwikkeld. In Europa wordt deze techniek steeds vaker toegepast en wint het snel aan populariteit. Bij de Emmett Techniek wordt een combinatie van directe druk en zachte draaibewegingen gebruikt om specifieke spiergroepen te ontspannen en het lichaam weer in balans te brengen. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden, veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en een toegenomen souplesse en stabiliteit.

De punten die Emmett gebruikt zijn niet hetzelfde als triggerpoints of acupressuurpunten of andere punten uit welke andere behandelvormen dan ook. De druk die nodig is om het punt te stimuleren is zacht en pijnloos. De techniek wordt vaak gebruikt in combinatie met andere (massage)technieken, maar kan ook prima als efficiënte en effectieve losse behandeling gegeven worden. De cliënt kan zittend, staand en liggend behandeld worden. Een losse behandeling met alleen Emmett kan door de kleding heen gegeven worden en duurt 10 tot 30 minuten.

Emmett Techniek gebruikt de huid als het ware als een touchscreen – iets heel gevoeligs, wat alleen heel lichte druk nodig heeft. Als een vinger licht een app aanraakt, wordt die geopend. Vergelijkbaar werkt ons lichaam bij het activeren van de specifieke Emmett-punten. De therapeut geeft via de omliggende fascia directe impulsen aan spieren en pezen. Het zenuwstelsel leidt de fasciastimulatie naar het brein, waarvandaan de corrigerende impulsen worden gegeven aan de rest van het lichaam.  Spieren laten los, spanning en pijn verdwijnt, bewegingsuitslagen worden groter en het lichaam voelt zich vrijer.

Emmett Techniek wordt toegepast bij oa:
Rugpijn
Migraine en hoofdpijn
Whiplash en nekpijn
Schouder klachten
Spierpijn
Reuma
Sportblessures
Stress en burn-out
RSI/Muisarm
M.E. (Chronisch Vermoeidheidssyndroom SVS)
Fibromyalgie, Lymfedrainage en Sinusdrainage